Om projektet

Vad är projektet “Sommarpraktik för killar”?
Det är ett samarbete mellan Malmö universitet och Malmö stad, som erbjuder möjligheten för killar i åldern 16-19 år att få varva sin sommarpraktik med besök på universitet. Erbjudandet gäller under praktikperiod I (veckorna 25-28). Totalt 50 platser. 

För vem? 
Vi erbjuder dig som tackat ja till en praktikplats inom Barn och unga, att komma till universitetet och ta del av ett intressant program om att studera på högskola/universitet. 

Du som är kille och har fått en praktikplats på en förskola eller ett fritidshem under praktikperiod I , är varmt välkommen att anmäla ditt intresse för att vara med i projektet “Sommarpraktik för killar”.

Erbjudandet gäller under praktikperiod I (veckorna 25-28). Du kommer att få ett mejl med en särskild inbjudan och information om hur du kan anmäla ditt intresse för att delta.

Vad händer när du besöker universitetet?
Vi vill gärna berätta mer om det yrke du prövar på under sommaren. Du får besöka olika fakulteter som utbildar lärare och pedagoger, lyssna på intressanta föredrag och lära dig mer om hur det är att studera vid ett universitet. Dessutom får du samma ersättning som när du är på din praktikplats. Vi bjuder även på fika och lunch.

VIKTIGT:
Observera att du som tackar ja får samma ersättning som under praktiken, d v s att dagen på universitetet ingår i din praktik. Vi bjuder också på lunch!

Hur anmäler jag intresse för att delta?
Under maj månad kommer du (som har fått plats via Ung i sommar) att få ett mejl med en särskild inbjudan och information om hur du kan anmäla ditt intresse för att delta. Det finns totalt 50 platser.

När besöker du universitetet?
Aktuella dagar och preliminärt program för sommaren 2022, hittar du i menyn ovan (Se universitetsdagarna).